Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Λέμε ΟΧΙ στην μετατροπή της Περιφέρειας Στερεάς σε «Κέντρο κυνηγετικού τουρισμού»! Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται !

Λέμε ΟΧΙ στην μετατροπή της Περιφέρειας Στερεάς σε «Κέντρο κυνηγετικού τουρισμού»!
Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται
Φίλες και φίλοι,
Η συγκέντρωση υπογραφών για να πούμε ΟΧΙ στην απόφαση του περιφερειάρχη κ Μπακογιάννη να καταστήσει τη Στερεά «Κέντρο Κυνηγετικού Τουρισμού», συνεχίζεται. Η συνάντηση του κ Μπακογιάννη με εκπροσώπους φιλοζωικών και οικολογικών οργανώσεων αποδείχτηκε ένα επικοινωνιακό τρυκ - γνωστό λαϊκίστικο παιχνίδι των πολιτικών, που το ονομάζουν "διάλογο" - χωρίς να πάρει τίποτα πίσω από όσα έγραψε στο προηγούμενο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και χωρίς να φυσικά να αρνηθεί τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση "ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ".

Σήμερα μάλιστα -21.3.2017- σε ερώτηση/παρατήρηση δημοσιογράφου στο ραδιόφωνο του lamiaFM1 για τις αντιδράσεις του οικολογικού κινήματος στον «κυνηγετικό τουρισμό», απέφυγε να απαντήσει και ουσιαστικά είπε «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».


Συνεχίζουμε μέχρι να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, που να ανασκευάζει όσα γράφηκαν στο προηγούμενο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και να ματαιώνει την συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ»

Διαμαρτυρόμαστε και λέμε όχι στις αναχρονιστικές αντιλήψεις, που προβάλλουν το κυνήγι ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης της υπαίθρου και στηρίζουν τα επιχειρήματά τους στο πλήθος των κυνηγών και τη δύναμη των κυνηγετικών συλλόγων. Καλούμε τον περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη να εγκαταλείψει τα σχέδια για μετατροπή της Στερεάς Ελλάδας σε απέραντο κυνηγότοπο και να σχεδιάσει το μέλλον της με βάση τα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας. Η στήριξη του «κυνηγετικού τουρισμού» ευνοεί την  προώθηση μιας κουλτούρας βίας και χρήσης όπλων, που στις σύγχρονες συγκυρίες μόνο ωφέλιμη δεν είναι. Αντίθετα οι όποιες δραστηριότητες προωθούνται, θα πρέπει να καλλιεργούν ήθος προστασίας και επιμελητείας της φύσης.

Η άγρια ζωή δεν είναι καταναλωτικό προϊόν και προϊόν ψυχαγωγίας μιας μικρής μειοψηφίας, αλλά κοινωνικό αγαθό∙ και έτσι πρέπει να διαχειρίζεται.

Παράκληση Υπογράψτε εδώ και προωθείστε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου